Reisefuehrer-FKK

Bewertungen von michael

Naturistische zwemvereniging Puur Natuur - Zwembad Rozengaarde

14-12-2019
ich wollte fragen wann man hier in Doetinchem NACKT schwimmen kann,
von- bis
eintritt € ?

Sauna Het Friese Woud

14-12-2019
Zeer fijne gemoedelijke schone vriendelijke en rustgevende omgeving

Domaine de la Gagère

13-12-2019
Un accueil très chaleureux, superbe séjour et beaucoup de professionnalisme de la part des employés ( massages très sympas... )

Corsica Natura

10-12-2019
Wir sind seit Jahren Stammgäste in Corsica Natura.
Viele Jahre mit Kindern. Einfach toll.
Die Restaurants am Strand sind - wenn man ein paar Minuten geht - super im Preis/Leistungsverhältnis.
Sehr zu empfehlen ist die "Tittibar" vor allem die Muscheln und die Pizza. Warum der Name, das liegt an den beiden spitzen Dächern. ????

Der Strand ist klasse. Direkt in der Nähe die Tauchschule von Dennis. Nur zu empfehlen.

Wir fahren jedes Jahr dahin. ????

Neeltje Jans

09-12-2019
dit jaar in de zomer naar naakt strand geweest,alleen als man ,vrouw druft niet,lekker weer mooi strand ,ook contact met andere ,meestal oudere zoals ik,mooie milf jes gezien ,en vriendelijk,lekker de wind rond je lichaam,moet iedereen proberen ,,,st sint-truiden

Campeggio Naturista Costalunga

09-12-2019
Gezellige camping met een heel vriendelijk team, we voelde ons meteen welkom. Het is een terras camping met mooie uitzichten en plekken met schaduw. We hebben veel gewandeld want de camping ligt in een natuurpark, en aan de kust zijn ook heel veel mooie oude stadjes te zien. Een paar keer hebben we meegegeten met het team en alle andere gasten, super sfeer en Italiaans menu bereid door de lieve Claudia. Goede ervaring.

Thermae Son

08-12-2019
vrijdag 29 november met vriendin naar sauna Son geweest; 48 uur nadien beiden een darminfectie; braken, diarree en koorts, inmiddels al 8 dagen ziek! Gebeld of hier meer bekend over was; de heer Zandvoort die mij te woord stond zei alleen maar dat hij zelf ook in bed lag.... (??) Als het aan eten zou hebben gelegen zou je binnen 12 uur last krijgen, maar nu ben ik bang voor Legionella of Salmonella besmetting....

Naturist Solaris Residence

08-12-2019
Bisher immer gut. Wenn es Probleme gab, genügte ein Anruf oder Nesuch bei der Rezeption. Es wurde alles immer schnell erledigt.

Ottenbad / SNROB

07-12-2019
Vandaag voor de 2e keer heerlijk samen weesten zwemmen in het Ottenbad. Gezellige mensen en goede faciliteiten.
Fer en Angèle

Ottenbad / SNROB

07-12-2019
Vandaag voor de eerste keer bloot gezwommen in het Ottenbad. Hartelijke ontvangst bij SNROB. Leuke mensen. De faciliteiten zijn super. Bubbelbad, Massagebad, douches etc. Het zwemmen is heerlijk.
Dit beveel ik met harte aan.
.

Finca del Mar

07-12-2019
Voor de 5-de keer een Geweldig mooie vakantie gehad in Charco del palo . Heerlijk restaurants bezocht etc.etc.
Appartement no2 B van Finca del mar :
badkamer zeer smerig, ruikt naar schimmel en de voegen van de tegels te vies om aan te zien , zwart van de schimmel , wastafel ook goor en tafeltje om toiletspullen op te leggen gewoon te gammel en flink verroest ,,
Koffiezetapparaat viel bijna uit elkaar en warmhoudplaatje helemaal verroest.
Vorig jaar no1 gehad , dat appartement was wel iets schoner .
Onze conclusie: jammer van het schitterende uitzicht maar we kiezen toch liever voor een schoon en hygiënisch appartement . Ook wat de slaapkamer betreft , de schimmel ruik je gewoon,ook al ventileer je de hele dag....
Begrijp niet dat men hier ook nog schoonmaakkosten moet betalen!!!
Ik heb er foto’s van gemaakt , maar vindt ze te confronterend om ze te plaatsen !
We staan niet alleen in deze , onze buren van 2 andere appartementen hadden dezelfde ervaring !!!
Jammer maar ik kan er niets positievers van maken .

Aparthotel Monte Marina

06-12-2019
Afgelopen oktober hier met mijn schoonouders geweest.
Keurig en mooi appartement.
Geen hypermoderne luxe. Maar wel een keurig en vrij recent gerenoveerd appartement.
Op het Monte marina complex.
Fijne omgeving mooie tuin.
Vanaf je balkon kun je bloot naar het zwembad lopen.
En kun je heerlijk zwemmen en zonnen.
Strand is 5 min lopen. Naakt recreatie is daar volop mogelijk.

Gemiddelde leeftijd is wel 60+.
Maar als je dat niet erg vind kun je daar prima vertoeven.
Sfeer is wel heel rustig en relaxt.

Vlieland

06-12-2019
Prachtig eiland, vrijwel overal naakt te recreeren.

SpaWell

04-12-2019
Steeds opnieuw de zelfde klachten, de verantwoordelijken van Spawell doen hier totaal niets mee.
Klanten worden gewoon beduveld.
JAMMER!

SpaWell

04-12-2019
In het algemeen zijn wij redelijk tevreden na een bezoek aan Peize. Weliswaar is e.e.a. wat gedateerd maar er zijn ook wel plusjes zoals de nieuwe buiten Bubble baden. Het relaxed zitten binnen is zo zo en ik droom nog wel eens van de tijd dat ik tot rust kon komen op één van de waterbedden van destijds. Wij waren voor het eerst op de maandag (gezellig druk) maar wat schetste onze verbazing? Liggend in het zoutwaterbad stapten daar twee deels geklede gasten binnen. Zwembroek en bikinibroekje met daaronder nog een onderbroek bij de man.
Kleding en sauna. Wij vinden het niks en bovendien onhygiënisch. Verbazend dat deze mensen niet zijn aangesproken
Verder hebben wij ons hier niet door laten bepalen en komen zeker nog wel weer langs.

Plage Naturiste du Camping la Grande Cosse

03-12-2019
Slechter dan Slecht.Een ramp.Schandalig

Saunapark Epe

03-12-2019
Ter aanvulling bij “informatie” kan ik nog schrijven dat het personeel erg vriendelijk was tijdens ons bezoek.
Wat ook opviel was de prettige houding van de voornamelijk Duitse gasten.
Buiten de sauna’s werd er druk gebabbeld maar in de sauna’s heerste een heerlijke ontspannen stilte en rust.

Palais Thermal

02-12-2019
Onze ervaringen met dit complex zijn bijzonder goed te noemen.
We komen er al meer dan 15 jaar in de meivakantie.
Beneden heerlijke thermaalbaden in jugendstil omgeving en een prima restaurant.
Het saunagebeuren is van grote klasse, meerdere sauna’s met verschillende thema’s op meerdere verdiepingen.
Binnen is ook een vrij toegankelijk zwembad dat ook gebruikt wordt voor therapeutische doeleinden. Op het dak zijn ook nog sauna’s te vinden en een verwarmd (zwem)bad waar je over de rand kijkend kunt genieten van het uitzicht..daar zijn ook veel stretchers waar men liggend van de zon kan genieten of gewoon lekker uitrusten.

Spa Sense

02-12-2019
Gedateerde sauna, wordt niets aan onderhoud gedaan. Hygiene laat te wensen over. Ongezond eten of terwijl niks bijzonders.

Kleedruimte kippenhok, veel te klein.

En erg jammer van de naaldboom, die ook aan het doodgaan is, endat terwijl grote bomen juist belangrijk is voor gezonde lucht.

Zeer slecht voorbeeld van een zogenaamd saunacomplex, die je laat denken dat sauna gezond is voor mensen met dode boom(en).

Daar zouden juist veel grote bomen, planten,bloemen en wilde dieren moeten zijn. Om van te kunnen genieten

SpaWell

02-12-2019
Afgelopen zaterdag geweest de douches waren koud de schoonmaak was slecht
De kaart in het restaurant was sober weinig keus
We werden om 22.15 verzocht uit het restaurant te gaan omdat ze gingen sluiten terwijl de sauna tot 23.00 open is

Naaktstrand Bussloo

02-12-2019
Voor mij hoeft de kiosk niet. Vieze baklucht,zelfs als je zwemt.

Domaine de Lambeyran

29-11-2019
Nous sommes venus au domaine de Lambeyran fin juillet 2019. La nature y est magnifique, c'est un vrai paradis naturiste.Nous avons passé une belle semaine au calme. Ce camping est l'idéal pour se ressourcer en harmonie totale avec les éléments naturels.
Venez goûter une vraie douceur de vivre.
Merci à Alain.

De Sprenkelaar

27-11-2019
Misschien niet de juiste plek om te vragen maar ik wil graag in december of januari samen met mijn dochter naar het naaktzwemmen komen. Is er nou wel of geen NFN lidmaatschap nodig?

Sander

Charco del Palo

26-11-2019
(Public sea pool and cliffs/walks only. Not accommodation.
Charco Del Palo seems to be a place that engenders a great deal of love from the people that like it and seemingly keep returning year after year. We had a couple of half days there recently and I have got to say we were somewhat underwhelmed. The village contains some lovely properties and I freely admit it was not an unpleasant feeling wandering around the streets with just my sand shoes on.
The sea pool and terraces are in need of some TLC, the slope into the pool is very slippery even with a grab rail...it would not pass health and safety in the U.K...but it a pleasant swim with the seawater being constantly refreshed through sluice holes and numerous fish swimming around. A couple of lorry loads of sand would make a tremendous difference to the degree of comfort on the terraces...it is very hard and uncomfortable on bare skin...and...dare I say it, a toilet would make the biggest difference both to people’s comfort and to the numerous pieces of a certain type of litter scattered on the hills surrounding.
To make improvements obviously finance is involved and that is where I don’t understand the mechanics of exactly who owns it and who is responsible for maintenance especially if there is an accident.
We gave it 3 stars, never feeling quite comfortable there. We moved on to the isolated but lovely beaches just south of Orzola where naturism is accepted but unofficial...the sand and rock holes are perfect for a quiet few hours but the sea is just for admiring beyond the jagged lava foreshore.

Artika Natura Gran Canaria

26-11-2019
Heerlijk en rustig gelegen suites

Pluspunten:
Super mooi, proper en modern bungalow-suite Resort.

De eigenaars hebben hier duidelijk in geïnvesteerd zodat hun gasten zich in hun nopjes zouden voelen (mooie en kwaliteitsvolle materialen, heerlijk bed, snelle wifi verbinding, ...).

Persoonlijke ontvangst door de eigenaar, die echt super sympathiek was!

Heel vlotte communicatie en we hebben ook leuke tips gekregen voor leuke en vooral lekkere restaurants en trips.

Niets dat ons tegenviel, maar wel handig om te weten:

het zwembad is verwarmd, dus ook, tijdens ons verblijf in November, was het water super warm, 29 graden, waardoor het heerlijk zwemmen mogelijk was.

(Dat is bij de meeste andere accomodaties niet het geval op de Canarische eilanden !).

Le Petit Dauphin

25-11-2019
Bonjour nous y sommes allez 3 jours en septembre tres bonne accueil dommage qu il ne faisait pas tres beau mickael Aurélie

Wellnessresort de Veluwse Bron

23-11-2019
23 november bezocht ik samen met mijn partñer de Veluwse Bron. Dit was een nogal.teleurstellende ervaring. Je moest met 2 personen 1 armbandje en locker delen (deze was niet groot genoeg voor de kleding van 2 personen) Dat ene armbandje maakt het onmogelijk om de persoon zonder armbandje te identificeren in geval van een calamiteit.
De Finse sauna binnen was stuk, de temperatuur van baden en douches te laag.
De bewegwijzering binnen is slecht waardoor je aan het dwalen slaat. Het display in de lift functioneert niet meer.
Aangezien we het bezoek cadeau hadden gekregen voor ons 40 jarig huwelijk is het voor ons en de gulle gever zuur.

Thermen Soesterberg

23-11-2019
Fijne dag gehad maar niet de meest fijne sauna ben ik van mening.
Onoverzichtelijk qua indeling, ook raar dat je door het restaurant moet om bij het andere stuk met sauna's te komen. Te druk in het restaurant, zoeken naar een plekje, als die er uberhaubt nog is. En de prijzen van de horeca vind ik nog het minst aantrekkelijke.
Personeel was wel vriendelijk.

Domaine de la Gagère

23-11-2019
Dit jaar de eerste twee weken van augustus vakantie gevierd met mijn vrouw, dochter en twee kleinkinderen.
Net als vorig jaar weer erg goed bevallen. Vriendelijke ontvangst, kindvriendelijke camping. Sanitair is schoon en het eten is lekker. Het huisje is wel wat gedateerd. Zullen zeker nog terug komen bij Fleur en Tim. Wij hebben ze als erg vriendelijk en behulpzaam ervaren.
Ron &amp Bernadette - Domaine de la Gagère - Uitzicht huisje
Uitzicht huisje.

Artika Natura Gran Canaria

22-11-2019
Prachtig complex erg gezellig ingericht.

Kamers super netjes ingericht.
Het ontbijt klopt gewoon.

Heerlijk verblijf gehad echt een aanrader.

Domaine de la Gagère

21-11-2019
Bonjour ,
Tres beau domaine Naturiste , calme et tres propre ,
Accueil des celibataires à la journée ou en camping .
Fréquentation à 80% Hollandaise , quelques Allemands et Belges , pour les français on arrive à 5 à 10 les Dimanches !! .en pleine saison !! .
On vient à la Gagere pour se ressourcer se reposer , donc inutile de venir si vous voulez trouver une disco tout les soirs !!

Domaine de la Gagère

19-11-2019
23 september 2019
Hoi Tim en Floor,
We hebben jullie helaas niet meer gezien toen we gisteren vertrokken. Daarom willen we jullie via deze weg nog eens extra bedanken voor een superfijne vakantie op la Gagere. De rust, ruimte en warmte hebben ons goed gedaan en we hebben enorm genoten van het heerlijke eten. Complimenten voor de chefkok en de aardige mevrouw (weet niet hoe ze heet) van de bediening.
Tot een volgende keer, met veel groeten,
Fieke en Pieter

BffL Volkersheim

19-11-2019
Volkersheim war immer eine gute schöne Anlaufstation.
Wir waren jedes Jahr dort und haben Boule (Pètanque)
gespielt.
Leider wird es diesen Verein ende 2019 nicht mehr geben.

Wir wünschen allen Mitgliedern das sie gut in anderen Vereinen unterkommen werden.

Regina / Wolfgang (bvfg-bielefeld)

bvfg-bielefeld FKK Familiensport & Gymnastik e.v.

19-11-2019
Ich bin kein Gast sondern ein Mitglied.
Freue mich aber über jeden Gast der zu uns kommt, egal welche Nation und Hautfarbe.
Jeder ist Herzlich Willkommen!

LG Wolfgang

Swimfun

16-11-2019
Een fantastisch tropisch zwemparadijs met alles er op en er
aan! Ek de moaie Fryske mokkels ien e fangrails… !

Mountain air ranch

13-11-2019
My experience was excellent. The staff s friendly and the patrons are interesting people. Recreational nudity which is not perverse and always fun.

Saunacenter Elzenhof

13-11-2019
Vorig vrijdag was toch een beetje een teleurstelling want geen opgiet door Pierre. Misschien nog aan het bekomen van het fantastische opgietweekend daarvoor ?
In elk geval met of zonder Pierre het blijft een aangename plaats om te vertoeven en dit voor een schappelijke prijs (beurtenkaarten & taverne).

The Oriental Village

13-11-2019
Nous y avons séjourné l‘Année dernière
Le paradis sur terre
Le patron est français et super agréable
Nous hâte d’y retourner

White Rose Club Ltd.

10-11-2019
Was very clean and loved the caravan we stayed in and the pool was easy to get in and out off with my disabilities and the shower room was clean tidy and lots of space to move round the bar at night was cheap and bar staff very friendly and everyone was nice and said hi and made you feel welcome we will definitely be bk next year and hopefully can become members

Thermae Son

10-11-2019
Gister dagje sauna met m'n zus. Heerlijke dag gehad. Het was er gezellig druk, er hing een fijne sfeer. Erg vriendelijk personeel, en de
opgietingen waren heerlijk. Tussendoor wat gegeten en gedronken in het restaurant, erg lekker. Heerlijke dag gehad, we komen zeker nog eens terug .

Sportcomplex Drieburcht

06-11-2019
Fijn bad om te zwemmen. Met een hele fijne watertemperatuur.
Fer

Lavinia Naturist Resort

06-11-2019
Fantastisch resort met een mooi verzicht en heerlijke mensen die er alles aan doen je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken!!

SpaWell

05-11-2019
Goede sauna 's maar niet klantvriendelijk. Een pannini broodje gevraagd met brie, stond niet op de kaart, dus : daar kunnen we niet aan beginnen! Hoezo? Pannini is er en brie is er. Nee pannini kan alleen met geitenkaas en laat ik daar nu niet van houden. ???? Wat was de reactie? Als alle 300 gasten wat anders willen dan op de kaart staat..... Hoe star kun je zijn! Net als in de zomer, geen bediening meer in de tuin. Op de vraag waarom niet? Is niet veilig voor ons personeel, kunnen struikelen in het gras! Bah, wat een slechte service! Niet weer voor mij, ik ga elders genieten.

Corton Beach

05-11-2019
Easy access and free parking! How often do you hear that about naturist beaches?
Ok, Corton may not be the prettiest of naturist spots but the majority of naturists who use it (and I count myself as one!) are friendly and well behaved. The beach is course sand and shingle and of course its on the east coast so it gets windy. Take a big brolly, wind break or beach tent or hunker down aside one of the grassy tufts if you want a bit of shelter. Corton is very open, a long stretch of beach heading north from Gunton Warren. No dunes. no facilities.

Park in the car park of the now de-funked Ditch Farm Pitch n Putt Golf (free) then walk across Corton Road and down a fairly steep tarmac pathway, know locally as Tramps Alley. at the sea wall turn left (north) and walk about 150m. there are currently no signs but you'll be in the naturist area.
Be aware, the beach is popular with fishermen and dog walkers. Both are on the shoreline whilst the naturists tend to park up nearer the sea wall. Nothing to stop us walking to the sea and the brave ones will tip in for a skinny dip (not me!) As usual, mutual respect between naturists and textiles works best. Plenty of space for all.

Corton is not normally too busy in the week but can get popular on warm summer weekends.

Playa Largu

04-11-2019
Zoals boven omschreven
Dutchies - Playa Largu
Dutchies - Playa Largu (2)

Thermen Soesterberg

04-11-2019
Je word bij Sauna Soesterberg gelokt met “sauna voor twee”. Je betaald de aanbieding. Mijn vrouw moest toen onverwacht naar het ziekenhuis en ik verzocht en kreeg telefonisch uitstel. Lijkt correct. Na reservering, toen mijn vrouw weer beter was, moest ik voor de tweede persoon gewoon bij betalen. We hebben de oorlog meegemaakt.
Hier heerst de sauna Gestapo gekleed in zwart uniform en bewapend met portofoon. Zij speuren de gehele dag naar meegebrachte etenswaren. Er gaan kennelijk niet genoeg klanten naar hun veel te dure restaurant.
Mijn vrouw met diabetes, moest de inhoud van haar plastic tasje laten zien. Terwijl zij nog niets had genuttigd, moest zij haar broodje verpakt in aluminiumfolie naar haar locker wegbrengen. Schandelijk dit gaat te ver!
Je voelt hier publiekelijk aangevallen, terwijl je niets hebt misdaan. Je wilt niet als een crimineel behandeld worden tijdens een dagje “ontspannen” sauna.
Wees dus de gehele dag op je hoede, als je bij Sauna Soesterberg wilt boeken.
Wij komen hier nooit weer!

Leucate: Résidence Naturiste Ulysse

03-11-2019
Het appartement TB14 is gelegen op de eerste verdieping met uitzicht op strand en zee, op het haventje, de Pyreneeën, en het achterland, de Roussillon. Er is een open terras waar men lekker van de zon kan genieten. Het appartement is volledig uitgerust met airco en televisie (Ned. en Belg. zenders). Er is een aparte slaapkamer en een bedbank in de woonkamer.
Voor een rustige vakantie in een naturistisch gebied moet je daar zijn.

Guadarmar - Platja dels Tossals (Los Tusales)

02-11-2019
Veel, heel veel vliegen in het na jaar na een half uur weg gevlucht. Niet te doen.

Nunat (zwemvereniging)

02-11-2019
Ik ben er kortgeleden geweest. Werd er als nieuweling netjes rondgeleid. Jammer dat er geen horeca is. Verder heerlijk anderhalf uur baantjes zwemmen in het 25-meterbad en van het bubbelbad genoten. Zeker een aanrader. Wel vind ik de entreeprijs van € 10,00 voor gastbezoekers aan de hoge kant.

El Templo del Sol

02-11-2019
Heerlijke camping, heerlijk strand, matige resto.
Op 1 oktober start het jachtseizoen. De jagers storen zich niet aan de camping achte de spoordijk. Schoten hagel slaan in op caravans en bomen. Oppassen want een hagelkorrel in je oog en je bent het kwijt. Volgens de receptioniste is er niets aan te doen.

Villaggio del sole

01-11-2019
Waardeloze camping! We waren hier in juni 2019 tijdens onze fietstocht naar Nice. Konden helemaal niets te eten krijgen en werden naar restaurant in het dorp gestuurd (wat overigens heel prima was) Naam van restaurant stond geschreven op achterkant van kopie van iemand anders paspoort!! (Hoezo AVG?) Ook al was de camping leeg en waren we de enigen, we mochten maar op 1 plekje onze tent neer zetten. NIet vriendelijk. Wij komen niet meer terug

BffL Volkersheim

01-11-2019
Über den hier eingetragenen link gibt es keinerlei Infos

Saunacenter Elzenhof

01-11-2019
Als het vrijdag is denk ik maar aan 1 ding , de verrukkelijke geweldige opgiet sessies van Pierre. Hij weet heel goed welke geuren bij elkaar passen. Iedereen geniet met volle teugen van zijn Amaretto met kersen en Annijs met citroen echt zaaaaaallig.

Vritomartis Hotel

31-10-2019
Echt een geweldige vakantie gehad. Het weer, de kamer, de buffetten, de poolbar, het zwembad, het starndje (en de blote wandeling er naar toe) en niet te vergeten het geweldige personeel. Zelden zulk vriendelijk en behulpzaam personeel meegemaakt als hier.

Centre Naturiste Le Fiscalou

30-10-2019
j aime pas les chiens errants
car si un jour il mort on vous dira plus il est gentil on vous dira plus de chien ici
c est bien pour aller chez l 'habitant après je prefere les lieux comme la taillade ou monta ou les patrons vous surveille pas a longueur de journées

Castillon de Provence: Camping-Bungalow Parc Naturiste

30-10-2019
Een erg mooie en rustige camping met fantastische uitzichten, een goed restaurant, vriendelijk personeel, ...Echte aanrader.
Enig minpuntje is dat het tegen einde augustus s' avonds al een keer koud kan worden.

Campeggio Naturista Costalunga

30-10-2019
Wij waren een beetje ontgoocheld omwille van een aantal zaken. De camping ligt in het groen, maar de meeste plaatsen hebben geen vrij uitzicht. Onze rust werd een 4-tal keer op 1 week tijd verstoord door de activiteiten op een naburig gelegen motorcrossterrein. De prijzen van drankjes en diner liggen aan de hoge kant. Het terrein is volledig omheind, wat op zich goed is voor de privacy, maar het gaf ons een beetje een ingesloten gevoel. Voor een ritje naar de (erg drukke kust) moet je al snel een uur of meer uittrekken.

Tything Barn

29-10-2019
My late partner Roger and his wife Gwynneth camped there several times before her death in 2007.

He said it was a lovely place where everyone had a great time with no embarrassment or intrusive misbehaviour. It was a civilised place to bring the family safely.

We might have come back if his health had been up to it.

Caleta Mojon and Caleta del Mojon Blanco

28-10-2019
Lovely, a number of loosely connected coves with a fair amount of soft white sand...the lava does dominate though and restricts entry to the sea. There are ways in to the water and a number of rock pools to cool off in can be reached but you will need something on your feet. As in Fuerteventura there are plenty of lava holes that people have built to protect from the wind. All in all very peaceful and easily accessible from the road...there are a number of pull ins alongside the other side of the Orzola road. Not very many people around during our visits, but those we did see were overwhelming naturist.
Will - Caleta Mojon and Caleta del Mojon Blanco
Will - Caleta Mojon and Caleta del Mojon Blanco (2)

Sasso Corbo

28-10-2019
Heerlijke plek!
We hebben erg genoten van deze 100% naturistische camping in het mooie Toscane. We verbleven in een van de 'glamping' safari tenten die van alle comfort zijn voorzien en een schitterend uitzicht bieden op de omliggende heuvels.
Minpunten? Misschien eentje: de ligging. Om ergens te geraken zit je telkens heel lang in de wagen en dat vonden wij soms lastig. Maar daar kunnen de uitbaters weinig aan veranderen, natuurlijk. Deze zijn overigens super aardig en geven je het gevoel echt welkom te zijn!

Engelgaarde

28-10-2019
Het was afgelopen zomer weer gezellig druk en weinig vervelend gedoe. Behalve dan de eikenprocessierups in de eik. Daarom heeft een groep bezoekers het initiatief genomen nestkastjes op te hangen zodat de koolmezen hopelijk de rupsen opeten. We zijn benieuwd.

Finca Robusto

27-10-2019
10 dagen enorm genoten van Finca Robusto en studio Dali. Rust, overvloedige zon in oktober, luxe verblijf en zeer gastvrije eigenaars. Voor ons verdient deze finca en de omgeving een maximale score!

Centro Naturisto Sierra Natura

27-10-2019
Muy buena experiencia, recomendable a las personas naturistas que busquen un espacio familiar y tranquilo

FSG Bergisch Gladbach

27-10-2019
Eine kleine feine Oase mitten im Grünen zum wohlfühlen.

de Knotwilg

25-10-2019
We zijn op de vrijdag geweest wel waren de enige 2 moonlight naaktzwemmen, het evenement op de eerste zondag vd maand is inmiddels volledig verleden tijd en wordt al jaren niet meer gedaan. Er waren nog 4 saunabezoekers deze avond verder was het personeel erg netjes en beleefd. Ondanks alles hebben wel genoten van de moonlightswim.

Domaine de Lambeyran

23-10-2019
Wij zijn in augustus 2019 circa 10 dagen op Lambeyran geweest, toen we hoorden, dat het terrein weer open was. De sluiting was - naar we hoorden - een gevolg van een verschil van inzicht tussen de eigenaar en de gemeente over de vergunningsvoorwaarden. Hoe het ook zij, het terrein, het zwembad en de meeste voorzieningen waren in bedrijf (de bar was nog dicht), de ontvangst was vriendelijk en we hebben er een prima tijd gehad. Er waren maar weinig gasten door de onzekerheid over de sluiting. Maar die hadden zeer veel ruimte en grote plaatsen, het zwembad is fors van omvang en het terrein is so wie so een van de grootste ter wereld - meer dan 300 hectare. Ook als er een normale bezetting is, lijkt het me meer iets voor rustzoekers, dan voor liefhebbers van entertainment en animatie.

Aimée Porcher

23-10-2019
Fijne camping met veel ruimte en mooie natuur

Nadeel te weinig sanitair (slechts 2 wc op centraal het terrein)
1 maal brood besteld maar croissants waren niet goed gebakken

BLUE Wellnessresort Leiden

22-10-2019
Bijzondere sauna door de spectaculaire plek op de 12e etage van een flatgebouw naast het station van Leiden, er is een panoramasauna en vanuit het zwembad zie je de hele stad liggen. Ook verder zeker een bezoek waard, verschillende grote sauna's, stoombad, rustruimtes en een kleine buitenplaats voor afkoelen en douchen. Het is in het weekend best wel druk, je kunt dan reserveren via de website. Op zo'n drukke vrijdagavond was het toch nog heel plezierig, ook omdat wij aangenaam verrast werden door een behoorlijk vrije houding ten opzichte van het blootlopen. Er is een centrale ronde doucheruimte en iedereen loopt in het saunadeel gewoon naakt heen en weer, ook door de gangen naar het wat verderop gelegen fraaie zwembad, waar je lekker kunt naaktzwemmen, met ook een jacuzzi. Voor de grote ramen maakt het ook niet uit dat je naakt bent, het is nogal hoog en de hoek maakt de bezoekers vanaf beneden onzichtbaar. Een flinke meerderheid van de gasten waren vrouwen. Heel lekker gegeten in het restaurant (met badjassen), daar kun je ook vragen om een tafeltje te reserveren. Bijzonder dat je ook op de beruchte "badkledingdag" (dinsdag) gewoon naakt mag zijn, je mag dan ook alleen beperkte strakke badkleding aan en sommigen schijnen die na een tijdje ook maar uit te trekken, waarom ook niet. Volgens ons een prima sauna voor naturisten.

Lavinia Naturist Resort

22-10-2019
We hebben een geweldig relaxte 10-daagse vakantie gehad in Lavinia Resort. Het resort is prachtig. Mooie villa's met alles erop en er aan. De gastvrijheid van Annemie en Wim kent geen grenzen. We hebben genoten van de maaltijden en de aanwezigheid van de andere gasten. Kortom: aanrader!

Yorkshire Sun Society

22-10-2019
Nice quiet site, but felt like we were the ‘eye candy’ for the members to stare at.... this made us slightly uncomfortable. We are in our 30’s and I would guess the average age of members is 70’s.
Great place to visit if you like to socialise with your gran.

Terme d'Astor

22-10-2019
Ontzettend genoten van gastvrijheid, gezelligheid en gemoedelijke sfeer. De kinderen vonden het TOP!

Seanat

22-10-2019
Niettegenstaande Kris het nu allemaal alleen moet regelen, is er toch niets op aan te merken. Hopelijk blijft deze leuke locatie verder bestaan.

Cambridge Outdoor Club

21-10-2019
We have had a wonderful time this summer at the COC. very kind welcoming reception by the club members and beatiful well maintained area.
We will certainly be back during our next holiday in Britain.
Roelof & Corry (NL)

Playa Nudista Benalnatura

20-10-2019
Super....... kom zeker terug..... zalig zwemmen in mooi helder water ......echt aangenaam ...proper..... wil David terug zien.

Castillo de Papagayo

20-10-2019
Geboekt via Euronature. Wij verbleven in de herfstvakantie zes nachten in een type 6 appartement (nr. 68) en daarna één nacht in type 1. de twee types liggen op enige afstand van elkaar, in gescheiden complexen. Type 6 ligt bij zee en type 1 niet. Dit waren onze bevindingen in willekeurige volgorde:

Type 6 is veel beter dan type 1. Het is ruimer, je hebt mooi uitzicht op de zee en een beter zwembad. Type 1 is vrij klein, voorzien van oud meubilair en weinig comfortabel.

De bedden in type 6 krijgen een vijfje. Ze zijn te kort voor de gemiddelde Nederlander en er lag alleen een dekbed op; geen laken. Best lastig als het grootste deel van de nacht het te warm is voor een dekbed. De bedden in type 1 krijgen een drie. Je kon het dekbed aan het voeteneinde niet instoppen en de matrassen waren niet fijn.

De keukeninrichting is eenvoudig, maar voldoende. In type 6 waren de pannen en messen prima (dat hebben we vaak anders meegemaakt), in type 1 was dat redelijk.

Als je niet goed tegen wifi of 4G straling kunt, zit je hier goed, want internet is er nauwelijks. Wifi doet het alleen een beetje bij de receptie, maar valt daar vaak weg. Mobiel internet is heel traag en valt meerdere keren per uur voor een aantal minuten helemaal weg.

Er zijn zonnebedjes, maar die hebben geen verstelbare rugleuning, alleen een kleine verhoging aan het hoofdeinde. Niet heel prettig als je een boek wilt lezen.

De gemiddelde leeftijd van de gasten is hoog te noemen.

Bij type 6 is een sauna, maar daarvoor moet je apart betalen. We hadden niet de indruk dat iemand er gebruik van maakte.

Het zwembad bij type 6 is best aardig, je kunt er prima baantjes in trekken. De watertemperatuur was 23 à 24 graden. Wel apart dat je er alleen tussen 9.00 en 18.00 uur in mag. Het zwembad bij type 1 is kleiner en vooral geschikt om even af te koelen.

Bij het restaurant naast type 6 kun je lekkere vis eten.

In nummer 68 (type 6) waren geen verduisterende gordijnen en het slaapkamerraam lag op het zuiden. Dat maakt een siësta lastig, tenzij je een slaapmasker bij je hebt. Neem dan ook meteen oordoppen mee, want naast het slaapkamerraam loopt een waterleiding van het zwembad die tussen 9.00 en 18.00 uur flink geluid produceert.
Overigens leek het erop dat de andere bungalows bij type 6 luiken hadden waarmee je kon verduisteren. Type 1 had betere gordijnen in de slaapkamer.

Er is geen airco, maar wij misten het niet. Het was niet bloedheet tijdens onze vakantie en de zeewind koelt genoeg af.

Het uitzicht bij type 6 is mooi en je loopt zo naar de zee waar een paar mooie zwembaaien zijn, zelfs voorzien van trappetjes. Je kunt in het heldere water ook leuk snorkelen.
In type 1 bevinden zich nauwelijks stopcontacten. De enige die bruikbaar was, was die in de keuken. Gelukkig hebben we altijd een stekkerdoos bij ons.

Het personeel is heel vriendelijk.

Lanzarote is verder best een mooi eiland. Het ziet er over het algemeen (waarschijnlijk dankzij César Manrique) net wat beter uit dan Gran Canaria en het landschap is spannender dan dat van Fuerteventura. Wij vonden wandelen rond vulkaankraters (La Caldera Blanca) erg leuk, en indrukwekkender dan de bustour door Timanfaya (die niet slecht is, maar je zit wel een beetje in een bus te zitten). Ook La Cueva de los Verdes is een aanrader en het entreegeld zeker waard, in tegenstelling tot Los Jameos del Agua, dat van de albinokreeftjes een te hoog geprijsde tourist trap heeft gemaakt. Verder is het leuk om fietsen te huren en langs de zee van Arrecife naar Puerto del Carmen te fietsen, waarbij je langs het vliegveld komt en de landende toestellen bijna kunt aanraken. Wat Charco del Palo betreft kan ik me voorstellen dat mensen het helemaal geweldig vinden (we hebben mensen gesproken die er al jaren kwamen) maar voor ons was het niet zo geschikt. We zijn naar genoeg andere naturistische bestemmingen geweest die beter bij ons pasten.

Dunas de Guardamar

19-10-2019
Plek was moeilijk te vinden met Tomtom en Google Maps, voer Camino del Rebollo in als bestemming en loop via de loopbrug naar het strand. Na een stukje bewaakt strand kom je eerst voorbij een stuk strand waar het meer op een vuilnisbelt lijkt. Flessen, blikjes en inhoud van volledige vuilnisbakken ligt er. Daarna een lekker lang naaktstrand en niet erg druk. Je kan kilometers lopen en in de duinen liggen (wat niet de bedoeling is), het water was schoon, het strand vies. Veel dode vis op moment dat we er waren. Toch de moeite waard om heen te geen.

Saunapark Wurselen

18-10-2019
Sauna en zwembad waren prima. Personeel vriendelijk. Alleen het eten...op de website stond dat er sprake was van marktfrisse producten en goede keuken. Wij hadden een 'flammkuchen" besteld..die kwam uit de diepvries, was aangebrand en 25 cm in doorsnee. De bediening verontschuldigde zich...en nam hem mee terug. Koffie met koek dan maar...koek kwam ook uit de diepvries...!

Plakias beach

18-10-2019
Fijn strand, aardige strandwacht. In juni 2 x politie controle, daar het geen officieel FKK strand is. Je doet dan even iets aan en als ze weg zijn heb je de hele dag weer rust.Wel druk, dus wie van rust houd kan beter ten oosten van Plakias helemaal aan het einde van het strand een leuke plek zoeken.

Corsica Natura

18-10-2019
Septembre fût magnifique et les lattes du lit en bon état.Notre troisième séjour a été aussi agréable que précédemment et envisageons d'y revenir l'an prochain au mois de septembre ,seul bémol: le manque de possibilité de connection correcte au réseau sans fil.Au vu du nombre de structures de tourisme naturiste il devrait être possible de faire pression sur la collectivité pour obtenir un relai.
Alain.

Nudefest - Festival 6th - 13th July 2020

14-10-2019
I have never run a naked 10k before but this was awesome. I really enjoyed the run and the organisaation was amazing. Thanks to the team and all the hard work setting out the course and the drinks' stations. I will be back to do it all again next year !

Lavinia Naturist Resort

14-10-2019
Wim en Annemie zorgen voor een warm onthaal in hun geweldige resort. De gastheer en -dame maken deze prachtige locatie helemaal af. De accommodaties zelf zijn goed verzorgd, ruim en voorzien van alle moderne gemakken. De zwembaden en de sauna maken het voor de diehard naturist helemaal af.

Zelf koken kan makkelijk, maar de maaltijden verzorgd door Wim en Annemie zijn ook aan te raden.

Kortom: een aanrader we hebben geweldig genoten.

Petit Hotel Natura

14-10-2019
De kamer met uitzicht op zee was fantastisch, romantisch!
Maar het personeel beviel het meest.
Ze zijn zo vriendelijk, ze staan altijd voor je klaar.
Een ultieme vakantie om te ontspannen.

Wij komen zeker terug!

Sasso Corbo

13-10-2019
Het staan in onze top 2 van alle 20 vakanties die we gehad hebben met de boys. Het is allemaal zo ontzettend goed afgestemd. Alles lijkt te kloppen en het is zo gewoon en ontspannen. Onze jongste zoon (14) vond het maar niks om te gaan(hij mocht vorig jaar de vakantie kiezen, en ik dit jaar, dus hij zei: okayyy..;-)). Op dag 3 vergat hij zelfs zijn handdoek om te doen, wat voor hem een dingetje is natuurlijk in de pubertijd. Het eten dat 2 keer per week georganiseerd wordt is superlekker en gezellig. De eerste keer dacht ik: moet ik nu wel kleren aan naar het diner, maar die onzekerheid viel direct weg bij aankomst. Het is nl. geen issue, wel/geen kleding, doe waar je je lekker bij voelt. de staplekken en het uitzicht zijn onvergetelijk & met slagroom op de taart de heerlijke moestuin. De enige reden waarom ik deze review niet wilde schrijven is omdat ik dan bang ben dat er wellicht geen plekje meer voor ons is, wanneer we dat willen, maar ook dat gun ik jullie. liefs en dank voor deze onvergetelijke ervaring. Fam Schulte

Optisport zwembad zuid, Schiedam

12-10-2019
Kan er dan wel worden gepind nu de gemeente het overneemt?

Optisport zwembad zuid, Schiedam

11-10-2019
Het naturisten zwemmen op de woensdagavond blijft gelukkig gehandhaafd. Met ingang van 16 oktober wordt het door de gemeente over genomen.
Rob.

Optisport zwembad zuid, Schiedam

09-10-2019
Goed te lezen dat het toch doorgaat. Zaken kunnen snel wijzigen en in dit geval dus in positieve zin.

Le Clos Barrat

09-10-2019
Wij zoeken elk jaar een nieuwe camping in een ander gebied in Frankrijk.
Le Clos Barrat was voor ons onbekend. Wij zijn er ruim vier weken gebleven in plaats van enkele dagen. Een pareltje. Wij hebben genoten van de ruimte, rust , een goed zwembad en uiterst proper sanitair. Goede plaatsen. Yolanda en Johan doen er alles aan om het je naar de zin te maken. Een camping in een mooie omgeving. Bij problemen staan ze voor je klaar en helpen waar nodig is.
Deze camping is voor ons een ontdekking en we komen zeker terug.

Camping 'la vallée des fruits'

07-10-2019
Op zoek naar een camping in de Limousin, kwamen we deze startende camping tegen. We zijn graag in voor iets nieuws, dus stelden we de gps in op het gehuchtje Bésuniéras., maar dat was niet zo slim. Je kunt beter eerst op Châteauneuf-la-Forêt instellen en dan pas op Bésuniéras. Scheelt veel hobbelige weggetjes. Sandra en Marc ontvingen ons zeer gastvrij met hun kinderen, die nog vakantie hadden en reuze blij waren met deze nazomergasten. En we werden verrast met een lekkere fles biologische wijn. Nou als dat geen welkom is ... Omdat we de enige gasten waren (eind augustus), konden we de plek het dichtst bij de vallei kiezen. Groene heuvels zover je kan kijken en hier en daar een boerderij en een heel klein kapelletje dat 's avonds verlicht wordt. We hebben hier de mooiste sterrennacht ooit gezien, roofvogels gevolgd, zwevend op de thermiek, gewandeld en intens genoten van het steeds wisselende licht over de vallei. Omdat de begroeiing nog jong is, was een parasol wel noodzakelijk bij 30 graden +. Al was er steeds wel een briesje door de vallei. Marc is nog druk bezig met de opbouw van het sanitair, maar de heerlijk warme buitendouche voldeed prima en het z.g. droogtoilet was een slimme oplossing. Duurzaam denken, dat is Marc! Ze hebben leuke plannen voor het terrein, maar eenvoudig en dichtbij de natuur leven zullen het belangrijkst blijven. Marc en Sandra, we komen vast weer terug.

La Chiappa

07-10-2019
Hadden bij de receptie onze camper geparkeerd en nadat ons verteld was dat we min 3 nachten moesten betalen werden we rondgereden in een golfkarretje met een noodgang en van hier daar of daar weet je het al o ja daar is stroom en water het zwembad is die kant op en de andere kant is de zee ,nou we zijn bij de receptie in onze camper gesprongen en weggereden voor de gastvrijheid en eerste indruk krijgen ze een 2 .

Bagheera

07-10-2019
Wij zijn er 1 x 5 dagen en toen we het eiland rondgereden waren nog een x 6 dagen geweest ,je kan zelf je plaatsje bepalen en er zijn mooie plaatsen bij ,het sanitair werd de hele dag schoongemaakt en er was toiletpapier dus wij begrijpen niet waar de vorige negatieve berichten vandaan komen en als je zulke berichten plaatst heb dan het lef om je naam erbij te zetten slapjanus.

Lavinia Naturist Resort

07-10-2019
Wat een heerlijke plek om tot rust te komen.
Hebben hier 2 weken doorgebracht en genoten van de gastvrijheid en goede zorgen van Annemie en Wim.
Wij zaten in villa Aroma .Een mooi, net en schoon huisje. Alles tip top in orde.
Lavinia ligt gunstig gelegen om uitstapjes in de omgeving te maken.
En het is heerlijk om daarna aan te schuiven bij de Live Cooking van Annemie. Om gezellig met de andere gasten daar van te genieten. Ze had voor ons zelfs vegetarisch gekookt. Super!
Heel fijn is het ook om zo vanuit het resort de bergen in te wandelen.
Echt een aanrader en wij komen zeker nog eens terug!
R en J.

Optisport zwembad zuid, Schiedam

07-10-2019
Het naaktzwemmen gaat gewoon door (vanaf 16 oktober ) op woensdag avond 20.30 uur !
Van harte welkom !

Scheveningen / Wassenaar

06-10-2019
Allereerst wil ik zeggen dat ik een heerlijk seizoen heb gehad op het strand tussen Scheveningen en Wassenaarseslag, heerlijke wandelingen in mijn blootje gemaakt, echter ondanks dat het een naturistenstrand is, zie je toch zeer veel mensen met badkleding aan. Soms lijkt het meer een mix van textiel en naturisten. Aan het einde van zo'n zomerdag wanneer je naar huis gaat, begint de ellende, mijn scooter staat geparkeerd op het einde van het Zwarte pad, nu moet ik me aankleden op de grens van het naturistenstrand, bij het bord, met alle ongemakken van dien. Terwijl ik wel eens mensen in hun blootje naar boven naar de fietsenstalling heb zien lopen. Ik vind het dan ook onrechtvaardig dat textiel mensen wel op het naturisten strand kunnen liggen en wij naturisten niet dat laatste stukje naar onze fietsen of scooters kunnen lopen. Loop je een meter of 20 langs het bord omdat je het niet in de gaten had, loop je al kans om aangesproken te worden. Zou het geen oplossing kunnen zijn om tussen het stukje fietsenstalling einde Zwarte pad en het naturistenstrand, daar een zone te maken met clothing optimal, (kleding een optie), want waarom wel gemixt op het strand en het mag niet die laatste 300 meter, vanaf het bord Naturistenstrand naar Fietsenstalling.

Camping Rothenfels

06-10-2019
Tja, je hebt kampeerders en "goedkoop-slapers". Voor ons (tentkampeerders en 70+) was dit de ultieme kampeerplek (September). Prachtig gelegen, schoon sanitair, vriendelijke beheerster en geen toeters en bellen. Alles wat kamperen zo leuk maakt was aanwezig!

Centre Pardigue

06-10-2019
Half september een week tot tevredenheid op Pardigue met caravan gestaan. Een mooie plek op het achterste veld met een ruim uitzicht op de bergen. 's Avonds een mooie zonsondergang. Gezellige mosselavond gehad, voor mensen die geen mosselen willen eten of kunnen eten was er een alternatief.

Borvo Camping Naturiste

06-10-2019
Begin september een week met caravan op Borvo geweest. Ruime plekken met een weids uitzicht. Hartelijk ontvangst. Gezellige gezamenlijke maaltijd.
Je kan er goed fietsen via oude spoorbaan en lateral canal Loire.

Villa Paraiso

06-10-2019
Een geweldig goede B&B waar we 8 heerlijke dagen hebben doorgebracht.
Prima ontbijt, mooie complete kamer en goede bedden.
Prachtige stranden, goede restaurants en leuke dorpen om te bezoeken in de directe omgeving.
Het plaatje werd compleet gemaakt door Roland en Ina, hun gemoedelijke en gastvrije instelling bepaalde de ontspannen sfeer in de villa.
Voeg daar nog aan toe de fantastische massage door Roland en je hebt alle ingrediënten voor een top vakantie!

Solway Sun Club

06-10-2019
had a great day on the 5th oct day visit realy enjoyed it thanks ian and gillian for been a great couple realy nice people great chat weather was not to cold but its oct and sauna was a great feature and the nature walk was nice thanks again as arnold scharzengger says i be back

Le Village du Bosc

06-10-2019
Heel plezierig voor mensen die op dit terrein goede ervaringen hebben, maar dit overkwam ons:
Op 14/09 om 12.30 uur bij Village du Bosc, receptie gesloten tot 14.00 uur.
Wij hebben de camper bij de receptie laten staan en we gingen wat rondkijken om te kijken waar wij mogelijk zouden kunnen staan.
Wordt er door een of andere Franse heks (die ergens boven een huisje aan het schoonmaken was) naar ons geschreeuwd, wat wij daar deden. Wij legden uit dat wij een plaats wilden en dat de camper bij de receptie stond.
Zij schreeuwde dat het verboden toegang was totdat de receptie weer openging en dat wij maar moesten wachten.
Zij bleef aan het schelden, kennelijk naar nog iemand die in het huisje aanwezig was.
We spraken daar met een aardig ouder NL echtpaar, kwamen er al jaren en vertelden dat het Natalie is, dochter van de vorige eigenaren en dat zij niet klantvriendelijk is.
De man zei dat ze waarschijnlijk niet zo zou reageren als ze een slecht seizoen hadden gehad...….
Aangezien wij ons niet uit laten schelden door wie dan ook, besloten wij er verder geen cent te spenderen en zijn gelijk weer weggereden om er nooit meer te komen.

Palais Thermal

05-10-2019
een prachtig locatie, binnen in een historische setting of buiten op dak met prachtig uitzicht. Een aanrader.

Naturistische zwemvereniging Puur Natuur - Zwembad Rozengaarde

14-12-2019
ich wollte fragen wann man hier in Doetinchem NACKT schwimmen kann,
von- bis
eintritt € ?
Über die Website / HaftungsausschlussAdresse hinzufügenKontakt / ImpressumWerbungread more


Time: 0.754