Reisefuehrer-FKK

Bewertungen von Jan Koopman

Domaine Naturiste la Petite Brenne

23-01-2019
Op terugreis naar Nederland 2 heerlijke dagen hier verbleven.
Een mooie wandeling op het terrein gemaakt, bijzonder lekker gegeten en aardige mensen ontmoet.
Jan Koopman - Domaine Naturiste la Petite Brenne - Opkomende maan

Opkomende maan..

Huize Hölterhof

04-10-2022
Bijzonder positief. Mooie sauna’s, veel mogelijkheden.
De opgietsauna is nieuw en er kunnen meer dan voldoende mensen in. Er zijn ook meerdere opgietingen per dag.
Het eten is prima, bediening snel en vriendelijk.
Er hangt een zeer ontspannen sfeer.
De zwembaden waarvan 1 grotere variëren in temperatuur van koel tot warm.
Kortom, een aanrader.

camping Le Mérou

14-07-2022
Een heel prettig en aangenaam verblijf waarvan in de vorige meningen al meer geschreven is.
Echter moet het mij van het hart dat de camping in de nabijheid van een militair oefenterrein ligt.
Dat heeft als gevolg het horen van mitrailleurs in de verte en zoals vandaag regelmatig laag overvliegende militaire helicopters die de caravan soms deden trillen.
Ook vandaag (woensdag) plotseling opgeschrikt door meerdere zware explosies of zwaar geschut.
Ik geef dit aan omdat het voor mensen met bijvoorbeeld een oorlogstrauma hoogstwaarschijnlijk als zeer angstig kan worden ervaren. Ik zelf heb geen moeite met wat ratelen op de achtergrond maar de zware explosies roepen toch echt een onprettig gevoel bij mij op.
Nogmaals, Bert en Mia kunnen hier niets aan doen.
Zij runnen hun mooie camping met veel liefde voor iedereen. En dat wordt weer overgenomen door hun gasten die het ook weer doorgeven.

---

Bij nader inzien toch nog even een korte nuance.
Het blijkt dat de door mij eerder beschreven omstandigheden niet structureel zijn hier. Ja, er wordt geoefend en ja, er wordt gevlogen maar zo extreem heftig als vandaag komt echt zelden voor. Mocht ik de indruk gewekt hebben dat dat niet het geval was dan spijt mij dat.
Het komt er dus helaas op neer dat wij een beetje pech hebben deze dag.
Verder is en blijft het hier hartverwarmend.
Jan - camping Le Mérou - Ons mooie plekje tussen en gedeeltelijk onder de bomen. Zon en schaduw, we hadden het beiden

Ons mooie plekje tussen en gedeeltelijk onder de bomen. Zon en schaduw, we hadden het beiden.

L'Oliverie

27-06-2022
Een rustig gelegen kleine camping met o.a. een verwarmd zwembad, petanquebaan en wellness.
Er is een grote vijver met kikkers en grote karpers. Er mag in gevist worden maar 95% van het wateroppervlakte lag vol met alg.
Er lopen een paar zwarte schaapjes en een paardje die regelmatig vooral vroeg in de ochtend even over het terrein wandelen.
Er wordt op vaste dagen iets georganiseerd zoals een pizza avond en een bbq avond. Daarnaast was er de afgelopen vrijdagavond ook een kaasproeverij en een petanque toernooitje.
Melanie heeft 1x een 5 gangenmaaltijd geserveerd en dat was een groot succes.
Alex is overal aanwezig met een lach en heeft voor iedereen een vriendelijk woord over.
Tip: rugby is zijn sport, dus voor de kenners…
Hij spreekt een klein woordje Engels net als Melanie zijn vrouw waar hij ontzettend trots op is.
Achter op het terrein is een houten gebouwtje met daarin een eco toilet. De grote boodschap kun je bedekken met houtzaagsel. Later wordt dit weer gebruikt als compost.
Het enige wat wij en niet alleen wij heel vervelend vonden waren de ontzettend vele vliegen. De caravandeur en horrengaas zaten er vol mee. Iets wat blijkbaar niet elk jaar optreed volgens sommige gasten.
Maar verder was het een hele fijne ervaring.

Quinta do Maral

28-09-2021
Na ons bezoek in 2018 besloten we dit jaar weer te gaan.
In 2018 was het juni dit jaar in augustus.
Het verschil was dan ook behoorlijk.
De temperaturen waren lekker hoog, en het bleef droog.
Er waren wel wat aanpassingen ivm COVID-19 zoals het aanmelden bij een raam aan de achterzijde van het receptiegebouw dat ook gesloten was voor de gasten.
Een maximum aan gasten bij en in het kleine zwembad, en iedereen kreeg een toilet toegewezen.
In ieder toilet stond een flesje met ontsmettingsmiddel om na gebruik o.a de wc bril te ontsmetten.
Gezamenlijke maaltijden zouden er niet komen maar op een middag geheel onverwacht stond Nuno bij ons om te vragen of we ook mee wilden eten die avond. Dat was een prima idee en we hebben de hele avond buiten aangezeten met de overige gasten. Later heeft Paula nog een keer voor ons gekookt en dat hebben we op het terras genuttigd.
Zelfs de bakker die met overheerlijke broodjes en pasteitjes langs kwam ging lekker uit de kleren, dronk een bakkie koffie en vertrok daarna weer..
Toen we arriveerden waren we de enige gasten met een caravan, de andere waren met een tent of campertje.
Later liep het toch weer aardig vol met Portugezen, Spanjaarden en Nederlanders. En wat heel belangrijk is, de sfeer bleef bijzonder goed onder elkaar.
2018 was voor ons de eerste keer op Maral, 2021 gaf de bevestiging dat het een blijvertje zal zijn in de toekomst.
Jan - Quinta do Maral

Sauna Fort Resort Beemster

15-12-2019
Heerlijk kunnen ontspannen op de zaterdag.
Dat kon ook omdat de aanwezige vriendinnen groepjes zich erg gedisciplineerd gedroegen.
Buiten de sauna’s gezellig kletsen, in de sauna serene rust.
Dat laatste was echter niet het geval in de sauna waarnaast een opgieting zou plaats vinden. Zo’n 25 minuten van te voren begon zich een groepje voor de deur te verzamelen in afwachting van het gebeuren.
En naarmate de tijd vorderde werd de groep groter en groter en ook meer en meer luidruchtig. Mijn echtgenote kon zich niet meer ontspannen en verliet daarom de sauna.
De saunameester begon ook wat later met de opgieting en daardoor bleef de groep ook langer buiten staan. Het was bijzonder rumoerig.
Ik heb de saunameester gevraagd of daar iets aan te doen was en hij wees me naar de hele kleine lettertjes waar mee werd aangegeven hoe laat de opgieting zou plaats vinden. En dan konden we daar rekening mee houden en dan niet in de sauna ernaast gaan verblijven.
En dat hij geen 100 man in bedwang kon houden..”dag meneer” waren zijn laatste woorden.
Bij de receptie heb ik het nogmaals aangekaart en het bleek een bekend probleem te zijn.

Saunapark Epe

03-12-2019
Ter aanvulling bij “informatie” kan ik nog schrijven dat het personeel erg vriendelijk was tijdens ons bezoek.
Wat ook opviel was de prettige houding van de voornamelijk Duitse gasten.
Buiten de sauna’s werd er druk gebabbeld maar in de sauna’s heerste een heerlijke ontspannen stilte en rust.

Palais Thermal

02-12-2019
Onze ervaringen met dit complex zijn bijzonder goed te noemen.
We komen er al meer dan 15 jaar in de meivakantie.
Beneden heerlijke thermaalbaden in jugendstil omgeving en een prima restaurant.
Het saunagebeuren is van grote klasse, meerdere sauna’s met verschillende thema’s op meerdere verdiepingen.
Binnen is ook een vrij toegankelijk zwembad dat ook gebruikt wordt voor therapeutische doeleinden. Op het dak zijn ook nog sauna’s te vinden en een verwarmd (zwem)bad waar je over de rand kijkend kunt genieten van het uitzicht..daar zijn ook veel stretchers waar men liggend van de zon kan genieten of gewoon lekker uitrusten.

Domaine du coq Rouge

17-09-2019
Een bijzondere ervaring.
Een klein paradijs op aarde.
Prachtig uitzicht, heerlijk zwembad, lekker eten, en een zeer ontspannen sfeertje gecreëerd door de eigenaren en overgenomen door hun gasten.
Jan - Domaine du coq Rouge
Jan - Domaine du coq Rouge (2)
Jan - Domaine du coq Rouge (2) - Uitzicht

Uitzicht..

Domaine Naturiste la Petite Brenne

04-07-2018
We hebben er een paar mooie dagen gehad.
Lekker gegeten, heerlijk gezwommen, toch nog even een sauna’tje meegepikt ondanks de warmte van de zon en ook nog eens prettige en interessante mensen ontmoet.
Jan - Domaine Naturiste la Petite Brenne
Jan - Domaine Naturiste la Petite Brenne (2)

Quinta do Maral

01-07-2018
Bijzonder prettig.
Een kleine oase midden in de ruige natuur.
In juni na de kouder en natte periode ontploften de wilde bloemen op de lege standplaatsen en er omheen.
De eigenaren erg lieve mensen die werkelijk zich met hart en ziel inzetten voor hun levensdoel.
Paula is een schat en Nuno is altijd wel in voor een plagerijtje. De gezamelijke maaltijden zijn een must, gezelligheid troef. Het zwembad is klein maar fijn. De wielewaal doet de rest.
Al met al een heerlijke plek in het prachtige Portugal om naturistisch te vertoeven.
Jan - Quinta do Maral - Dreigende luchten boven Maral in juni 2018

Dreigende luchten boven Maral in juni 2018

Jan - Quinta do Maral (2)

Huize Hölterhof

07-10-2017
Een heerlijk ontspannend dagje gehad in het Twentse landschap!
Meerdere sauna’s, een prima buitenzwembad, lekker gegeten. Aardige mensen. Kortom een blijvertje voor ons!

Le Clos Barrat

27-09-2017
Onze ervaringen zijn zeer positief.
Ondanks het matige tot soms slechte weer hebben geen moment een negatief gevoel gehad.
Het terrein is prachtig, heeft de uitstraling van een bospark en de gasten zijn bijzonder vriendelijk, de eigenaren zijn zelfs lief te noemen.
Drie maal per week yoga, de gezamenlijke maaltijden, een les in aquarellen en sanitair dat zelfs met een matige bezetting elke dag superschoon werd gemaakt.
Het kampvuur, het kopje koffie met een puntje taart en de sauna maakten het alles compleet.
Het gegeven dat deze mensen dit terrein nog maar drie jaren in bezit hebben maakt dit nog meer bijzonder!
Want het is nu al een juweeltje!
Jan Koopman - Le Clos Barrat

Spa Amsterdam Zuiver

14-03-2017
Wat ons vooral opviel was de herrie boven bij de ligbedden. Alle geluid van beneden, en dat is veel, komt naar boven en dat is niet bevordelijk voor een moment van rust.

Monte Naturista O Barão

30-09-2015
Onze ervaring met deze camping is erg positief.
Prettige vriendelijke eigenaars en hun helpers, vriendelijke kampeerders, lekker eten, een heerlijk zwembad en goede sanitaire voorzieningen.
Zelfs het zandpad bleek sinds ons vorige bezoek in 2012 verbeterd te zijn.
Über die Website / HaftungsausschlussAdresse hinzufügenWerbungKontakt / Impressumread more


Time: 0.052